Pätkistä muffinssiin
Joitain aikoja sitten kotikeittiöt
kuumenivat Pätkis-kakuista. Tai ainakin minusta tuntui siltä. Meillä ei
kuumentunut, on nimittäin tekemättä yhä...
Pätkis-kakku oli aasinsiltana sille, että
olen monesti joulun aikaan käyttänyt kaupan joulumakeistarjontaa
ideoiden lähteenä leivontaan. Tai en oikeastaan minä, vaan perheen
juniori, jonka toimesta on tullut leivottua vaikka mitä. Linkit niihin
laitan tuonne postauksen lopuksi.
Tällä kertaa valikoimasta tarttui mukaani
rasia Pätkiksiä. Tai no... Jos rehellinen olen, niin jouduin lopulta
hakemaan niitä neljästi. Kas kun se rasia ehti aina salaperäisesti
tyhjentyä ennen leivontaan ryhtymistä.
Mutta siis tässä oiva ohje, sopii jouluun
ja ihan muuten vaan. Samantyylisiä löytyy varmasti netin syövereistä
vaikka kuinka paljon, mutta tällaisen version minä sovelsin.
Pätkis-muffinssit (noin 27 kpl)
200 g rasvaa
2 dl sokeria
3 munaa
2 tl vanilliinisokeria
2 tl leivinjauhetta
2,5 dl vehnäjauhoja
0,5 dl kaakaojauhetta
100 g rouhittua suklaata
Pätkis -minttutryffelikonvehteja
2 dl sokeria
3 munaa
2 tl vanilliinisokeria
2 tl leivinjauhetta
2,5 dl vehnäjauhoja
0,5 dl kaakaojauhetta
100 g rouhittua suklaata
Pätkis -minttutryffelikonvehteja
Sekoita kuivat aineet keskenään.Vaahdota
rasva ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi. Lisää munat yksitellen hyvin
vatkaten. Lisää jauho-suklaaseos vähitellen siivilän läpi ja sekoita
taikina tasaiseksi.
Täytä muffinssivuoista 3/4 taikinalla. Jos
käytät ohuita paperivuokia, kannattaa niitä laittaa kaksi päällekkäin,
jotta valmiit muffinssit pysyvät paremmin muodossaan.
Paina jokaiseen muffinssiin yksi
Pätkis-konvehti sisälle ja peitä pientä lusikkaa apuna käyttäen. Paista
200 asteessa reilut 15 minuuttia. Halutessasi voit kuorruttaa valmiit
muffinssit sulatetulla suklaalla ja koristella nonparelleilla.
Katariina <3
Kommentit
Lähetä kommentti