Kaikkien aikojen paras raparperipiirakka on tässä!

Parhaista parhain raparperipiirakka on ehdottomasti Maisemakahvilan raparperipiirakka. Ohjeella on ikää jo yli 30 vuotta ja se on lähtöisin hämeenkyröläisestä kesäkahvilasta. Kyseisessä kahvilassa on tätä raparperipiirakoiden Mersua ollut tarjolla joka kesä. Ohjetta on jaettu monessa lehdessä sekä verkkosivuilla. Ken kerran on maistanut, haluaa lisää.

Kokeile itse.


MAISEMAKAHVILAN RAPARPERIPIIRAKKA

Muruseos:
8 dl vehnäjauhoja
3 dl sokeria
2 tl leivinjauhetta
2 tl soodaa
2 tl vanilliinisokeria
250 g sulatettua margariinia

Pohjataikina:
noin 2/3 muruseoksesta
2 dl piimää
1 kananmuna

Täyte:
1 l raparperinpaloja
2 prk rahkaa
2 dl sokeria
2 kananmunaa
3 tl vanilliinisokeria

Pinnalle:
noin 1/3 muruseoksesta

Sekoita muruseoksen kuivat aineet keskenään ja lisää sulatettu margariini. Jaa seos kahteen eri kulhoon ohjeen mukaisessa suhteessa. 

Lisää pohjataikinaan keskenään sekoitetut piimä ja kananmuna. Levitä seos leivinpaperilla vuoratulle uunipannulle. Ripottele pohjataikinan päälle raparperipalat.
Sekoita rahka, sokerit ja munat. Kaada raparperipalojen päälle.
Ripottele loput muruseoksesta pinnalle ja paista 175-asteisessa uunissa noin 45 minuuttia.

Hyvää sellaisenaan tai vaniljakastikkeen sekä jäätelön kera.




Tätä piirakkaohjetta on helppo muokata sesongin mukaan. Syksyn omenasadosta loihdit tällä ohjeella omenapiirakan - jälleen parhaista parhaimman.

Katariina <3

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Paras lasagneohje on tässä!

Mainio makaronisalaatti - ja taas niin helppo ohje

Pitkästä aikaa harrastuksen parissa - valokuvausta