Pääsiäisen ihanin suklaakakku
Tämä suklaajuustokakku on ehdottomasti
pääsiäisen kahvipöydän kuningatar. Ohjeella tulee ihan reilunkokoinen
kakku - puolikkaallakin annoksella pärjää, jos matalamman haluaa tehdä
tai syöjiä on vähemmän.
Pääsiäiskakun tästä tekee koristeet, joten
niitä vaihtelemalla kakku taipuu esimerkiksi syntymäpäiväjuhlien tai
valmistujaisten näyttäväksi tarjottavaksi.
SUKLAAJUUSTOKAKKU
350 g vaniljatäytteisiä suklaakeksejä (esim. Domino)100 g margariinia
8 liivatelehteä
6 rkl vahvaa kahvia
2 levyä taloussuklaata
2 prk (a 200 g) maustamatonta tuorejuustoa
2,5 dl sokeria
4 tl vanilliinisokeria
6 dl kuohukermaa
suklaamunia ja suklaapatukoita koristeluun
Murskaa keksit ja sekoita ne sulatettuun rasvaan. Leikkaa leivinpaperista pyöreä pala irtopohjavuoan pohjalle ja painele keksimassa tasaiseksi levyksi. Anna jähmettyä pari tuntia jääkaapissa.
Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Sulata suklaalevyt kattilassa vesihauteessa, mutta varo kuumentamasta vettä liikaa, ettei suklaa mene huonoksi.
Vaahdota kerma ja lisää siihen tuorejuustot ja sokerit. Kuumenna kahvi kattilassa ja lisää liivatteet hyvin sekoittaen. Sekoita kermatuorejuustoseokseen suklaa sekä liivatekahvi. Sekoita huolellisesti, mutta varovaisin ottein tasaiseksi. Kaada vuokaan ja nosta jääkaappiin hyytymään mieluiten yön yli.
Aseta tarjolle ja koristele kauniiksi suklaamunilla ja patukoilla.
Kommentit
Lähetä kommentti