Popcornkakku - suolaista ja makeaa (suklaata unohtamatta)
Taas laitoin itseni alttiiksi
kokeiluille keittiössä, kun silmiin sattui tarttumaan mukavan oloinen
ohje. Tuli niin erikoinen ja hyvä luomus, että laitetaan ohje jakoon.
Tämän popcornkakun ohjeen löysin Valion
verkkosivuilta. Ihan vinkkinä, että alkuperäisessä ohjeessa olevaa
suklaatuorejuustoa ei välttämättä ole pienissä marketeissa. Minä
luovutin kolmannen kaupan kylmähyllyn äärellä ja vaihdoin suklaan
lennossa kinuskiin. Hyvää siitä tuli silläkin.
Popcornkakku
Pohja ja kansi
75 g rasvaa200 g taloussuklaata
2 l paahdettuja popcorneja kevyesti suolattuna
Täyte
5 liivatelehteä1 dl maitoa
2 prk (à 200 g) kinuskituorejuustoa (Valio)
½ dl sokeria
1 rkl vaniljasokeria
1 prk (3,3 dl) kuohukermaa
Kuumenna rasva isossa kattilassa, paloittele suklaa joukkoon ja nosta pois levyltä. Sekoittele, kunnes suklaa sulaa. Kaada popcornit kattilaan ja sekoita.
Laita leivinpaperi kakkukuvun pohjan päälle ja siihen irtopohjavuoan reunaosa. Levitä noin 2/3 popcorneista kakun pohjaksi. Levitä loput popcornit ilmavasti rengasvuoan pohjan päälle. Tästä saat kannen kakulle. Kannattaa kiinnittää huomiota tuohon löyhään levittelyyn, nimittäin kovin tiivis paketti kakun päällä on hankala leikata.
*Nosta jääkaappiin. Itse sain näppärästi kokonaisuuden kakkukuvun sisään, kun laitoin vuokarenkaan päälle suuren lautasen ja sen päälle sen vuoan pohjaosan, jossa se tuleva kansi on jähmettymässä.
*Valmista täyte. Aloita laittamalla liivatteet likoamaan kylmään veteen. Sekoita tuorejuusto, ½ dl maitoa ja sokerit isossa kulhossa. Vaahdota kerma toisessa kulhossa.
*Kuumenna ½ dl maitoa kiehuvan kuumaksi. Onnistuu mikrossa, mutta varo, jottei kiehu yli. Sulata joukkoon valutetut liivatteet.
*Valuta liivateseos tuorejuuston joukkoon ohuena nauhana, sekoita samalla.
*Nostele joukkoon kermavaahto. Kaada täyte rengasvuokaan popcornpohjan päälle ja hyydytä vähintään neljä tuntia jääkaapissa.
*Irrota kakku terävällä veitsellä ja nosta rengas pois. Aseta popcornkansi kakun päälle levynä tai palasina. Täältä ääni palasille juurikin sen aiemmin mainitun leikattavuuden vuoksi. Ja valmista on.
Katariina <3
Kommentit
Lähetä kommentti