Runeberginkakku - helppo ja maistuva vaihtoehto tortuille
Ohje on helppo ja nopea, ehdit hyvin valmistaa vielä. Ja jos et ehdi, niin tämä sopii hyvin tarjottavaksi muulloinkin.
Runeberginkakku
200 g margariinia2 dl sokeria
3 munaa
2 tl vanilliinisokeria
2 tl leivinjauhetta
3 dl vehnäjauhoja
3 tl piparkakkumaustetta
vadelmamarmeladia
koristeluun sokerikuorrutetta ja nonparelleja
Vaahdota pehmeä rasva ja sokeri. Lisää munat yksitellen vatkaten. Sekoita jauhot ja mausteet keskenään ja lisää taikinaan siivilän läpi. Sekoita tasaiseksi.
Kaada voideltuun ja korppujauhotettuun kakkuvuokaan vajaa puolet taikinasta. Tee taikinaan lusikan avulla ura ja täytä se vadelmamarmeladilla. Kaada loput taikinasta vuokaan. Paista uunin alatasossa 175 asteessa noin 50 minuuttia. Kumoa. Koristele jäähtyneenä.
Tosiaan ensimmäistä kertaa ikinä tällaista kokeilin tehdä. Vähän hirvitti miten marmeladi käyttäytyy siellä kakun sisällä. Olin niin rohkea, että laitoin tuotoksen suoraan vieraille tarjottavaksi kahvipöytään ja ensimmäisen palasen maistoi joku muu kuin minä.
Katariina <3
Kommentit
Lähetä kommentti